Het verhaal van ..... Tulipsgreen in Ens

Tulipsgreen - Biotulips

πŸŒ·π™’π™–π™–π™§π™€π™’ π™¬π™žπ™Ÿ π™—π™žπ™€π™‘π™€π™œπ™žπ™¨π™˜π™π™š 𝙩π™ͺ𝙑π™₯π™šπ™£π™—π™€π™‘π™‘π™šπ™£ π™©π™šπ™‘π™šπ™£?
Omdat we ons afvragen hoe houdbaar het huidige teeltsysteem is. De maatschappelijke discussie over gewasbescherming ontgaat ons niet.
Wij kiezen voor een pro-actieve aanpak en kijken met ons areaal biologische tulpen naar de mogelijkheden om zonder chemische gewasbescherming en kunstmest tulpen te telen.

We leren ontzettend veel, maar staan ook nog voor grote uitdagingen. Zo mogen wij bijvoorbeeld geen bollen uitleveren met een te hoog virus percentage. We hebben daar biologisch nog geen oplossing voor. Ook de schimmelziekten Botrytis en Fusarium zijn aandachtspunten. Vooral in het afgelopen natte jaar, loopt de bollenteelt door deze schimmels veel risico. We hopen met slimme maatregelen deze ziekten uiteindelijk onder de knie te krijgen.

Ondanks alle uitdagingen geven de positieve reacties die we op de biologische teelt krijgen ons veel energie om door te zetten. We gaan er voor om de aankomende jaren nog veel meer te leren van ons biologische areaal. πŸ’šπŸŒ·πŸŒ·Allemaal #voordewereldvanmorgen 

Kijk voor meer informatie op tulipsgreen.nl