Voorzaaien...voorzaaien en ons land klaarmaken, maar het is steeds zo nat!

1000023225

Dropplant, tandenstokerplant, papierknopje, leeuwenbek, asters, cosmos, lamsoor, straalscherm, duifkruid, afrikaantje....en zo nog heel wat meer soorten die we aan het voorzaaien zijn zodat we 0,5 ha van ons land kunnen vullen met ...juist...BLOEMEN! Onbespoten bloemen.

Selectie van bloemen
De bloemen hebben we (Jordi en Sandra) in een eerder stadium al samen uitgezocht. Daarbij hebben we gelet op het soort bloem in een (veld)boeket, is de bloem geschikt als snijbloem, de kleur, bloeiperiode en natuurlijk wat we zelf ook gewoon mooi vinden.
Avonden lang aan het broeischema gewerkt, informatie opgezocht, nagevraagd, Jordi z'n boerenverstand gebruikt en goed opgelet bij de cursus Biologische bloementeelt.

Teeltschema
We hebben een teeltschema met 2 tabjes, één voor het voorzaaien en één voor het ter plekke zaaien. En laat ik je wel vertellen dat laatste is niet geschikt voor iemand die graag controle heeft. Want 'zaaien is raaien'!
En tjongejonge wat is het een droevige en natte periode geweest.
In het schema staat ter plekke zaaien al vanaf eind maart, het is nu bijna eind april. Let it go..let it go.....
Maar het gaat deze week dan echt gebeuren, de bedden worden klaargemaakt en het ter plekke zaaien gaat gebeuren! Tenminste als de weersvooruitzichten uitkomen en de machines (mee)werken zoals ze moeten werken.

Skal aanmelding
Onze aanmelding voor het Biologisch keurmerk bij Skal loopt sinds afgelopen jaar.
Hoe het aanmeldproces nou precies in zijn werk gaat lees je op onze website bij Bioflowers.